Uitlijnen

Bij Denco Banden gebeurt het uitlijnen van uw banden steeds met de meest geavanceerde 3D-technieken. Wielen zijn immers voor een goede bestuurbaarheid en een minimale bandenslijtage onder een bepaalde hoek geplaatst. Die hoek moet behouden worden.

Het is ook belangrijk dat de band/wielcombinatie van uw wagen in de juiste balans staat. Met behulp van moderne balanceerapparatuur kunnen we de grootte en positie van mogelijk onbalans bepalen. Daarna kunnen we de exacte hoeveelheid balanceerlood op de juiste plaats aanbrengen.

Op deze pagina krijgt u verder nog antwoorden op de volgende vragen:

Wat gebeurt er als mijn wagen slecht uitgelijnd is?

Een slechte wieluitlijning kan aan de oorzaak liggen van een abnormale bandenslijtage en een hoger brandstofverbruik. Wanneer uw wagen niet goed is uitgelijnd, moet u constant bijsturen tijdens het rijden. Een slechte uitlijning zorgt verder ook voor snellere slijtage van mechanische onderdelen en brengt minder veiligheid en comfort met zich mee.

Naar 1 kant aflopende slijtage is te wijten aan een verkeerde uitlijning van de voor of achterwielen. Dit noemt met toe- of uitspoor en kunnen we altijd verhelpen. Schuin aflopende slijtage is te wijten aan een te grote positieve of negatieve camber, met andere woorden, de wielen staan schuin. Dit noemt men positieve of negatieve wielvlucht en dit kunnen we meestal verhelpen.

Bij het uitlijnen bepalen we de juiste wielstand tegenover de rijlijn van de wagen zodat deze perfect recht rijdt.

 

 

Enkele van onze merken: